Emma Watson bu hafta Oxford Üniversitesi Birliği'nde bir konuşma yaptı.Konuşmasında farklı yönetmenlerin ona ne öğrettiğinden ,Harry Potter'ın bitmesinden nasıl korktuğuna kadar birçok şeyden bahsetti.
Emma konuşmasına:'Ben normal bir okula giden normal bir kızım' diyerek başladı.
İngiltere'nin en zeki öğrencilerinin bazıları önünde yaptığı konuşmada Emma daha çok oyunculuk kariyeri üzerinde durdu.Çocukluğundan beri en büyük hayalinin bir oyuncu olmak olduğunu ve sıkça anlattığı nasıl Hermione rolüne seçildiği hikayesini anlattı.Bir aktris olmanın inanmakla başarılabileceğini söyledi.'Emma'nın kibirinden kurtulması ve gerçekten Hermione olması üç yıl sürdü.' dedi.Emma'nın öğrenmeyi sevdiğini belirtti ve bunu bütün gece defalarca tekrarladı.
Çalıştığı yönetmenleri ona öğrettiklerine göre tanımladı:
'Alsonso Cuaron bana güzelliği öğretti,Mike Newell rol yapmanın yeterli olmadığını ve David Yates de doğruyu bulmam gerektiğini.'
'Beş film ve son derece önemli yönetmenlerle ve aktörlerle çalıştıktan sonra oyunculuğun manasını kavrayabildim' dedi.
Setler içinde en çok Balyumruk'un hepsi yenilebilir şekerlerle dolu raflarını sevdiğini,Ollivander'ın dükkanında kaç asa sakladığının bilinmediğini fakat filmde 17000 asanın ve 11000 kitabın çeşitli amaçlar için destek elemanları tarafından yapıldığını belirtti.
Warner Bros.'un bir global fenomen olan Harry Potter için bir servet harcadıklarını söyledi ve kendi kendine ekledi:'Nereye kaçıcam ben şimdi?'
'Basmakalıp olmaktan korkuyor muyum?Harry Potter'ın bitmesinden korkuyor muyum?' Hepsinin cevabı koca bir evet' dedi.
Filmden önce J.K. Rowling'le tanışmış,çünkü J.K. Rowling'in tasarladığı Hermione olmak istemiş.Ancak buna gerek olmadığını anlamış daha sonra.Çünkü Hermione ve Emma çok benziyorlarmış birbirlerine.
Harry Potter kitaplarından neyin gerçek olmasını tercih edeceği sorulduğunda 'Hermione'nin 3. yılında kullandığı zaman döndürücü sanırım.Ama onu Hermione'nin kullandığı gibi değil de hatalarımı düzeltmek için kullanırdım.Yine de bu büyük bir sorumluluk olurdu' diye cevap verdi.
Diğer bir soru ise Noel Balosu çekimlerinde neler hissettiğiydi.20000£'luk muhteşem kostümü giydiğinde feminenliğini belirleyen bir an yaşadığını söyledi.
Hermione dışında bir karakteri canlandırınca da bu derece mutlu olabilecek miydi? Bunun onu korkutan bir düşünce olduğunu ve bununla baş edebilecek kadar yetenekli olduğunu umduğunu söyledi.